fbpx

Termeni şi condiţii

Condiţii generale

Clienţii sunt rugaţi să citească şi să confirme acceptul de a închiria o maşină semnând Contractul de închiriere auto. Clientul trebuie să îndeplinească toate prevederile, standardele şi calificările cerute de acesta. Oltea Impex îşi rezervă dreptul de a nu închiria o anumită maşină fără a furniza solicitantului explicaţii.

Vârsta clientului

Vârsta minimă este de 19 ani. Şoferul trebuie să fie titularul unui carnet de conducere valabil, cu o vechime efectivă de cel puţin 1 an.

Predarea şi inapoierea autoturismului

Autoturismul este predat clientului curat, în condiţii foarte bune, fără defecţiuni; orice plângeri cu privire la starea maşinii trebuie să fie făcute în momentul în care se predă maşina. Clientul se angajează să returneze autoturismul curat şi spalat, în condiţii bune împreună cu toate documentele maşinii, accesoriile şi echipementele la locul, data şi ora stabilite în contract. Dacă clientul nu returnează maşina în mai mult de 3 ore de la data şi ora stabilite în contractul de închiriere auto fără a anunţa, Oltea Impex îşi rezervă dreptul de a înştiinţa Organul de Poliţie cu privire la săvârşirea unei infracţiuni.

Plata

Durata minimă de închiriere a autoturismului este de o zi calendaristică, astfel indiferent de ora la care a fost închiriat autoturismul, predarea acestuia trebuie efectuată în ultima zi sau până la ora 10 în dimineaţa următoare. În caz de întarziere de până la o oră nu se percep tarife suplimentare. Pentru întarzieri mai mari de o oră, se va percepe o taxă suplimentară echivalentă cu tariful pentru o zi, stabilit în contract.

Garanţia stabilită pentru chiria autoturismului este de 200 – 500 euro. Aceasta va fi returnată clientului la momentul predării maşinii de către acesta dacă clientul o aduce în condiţii bune, curată şi spălată, împreună cu toate documentele şi accesoriile maşinii la locul, data şi ora stabilite în contract.

Asigurarea

Vă rugăm să luaţi în considerare că în cazul unui nefericit accident, cea mai apropiată staţie de poliţie trebuie anunţată şi întocmit un proces verbal. Fără acest proces verbal, persoana care a închiriat autoturismul va răspunde de costurile reparaţiei.
Clienţii trebuie să cunoscă faptul că Societatea de Asigurare nu răspunde şi nu despăgubeşte daunele produse de client autoturismelor aparţinând Oltea Impex în următoarele situaţii:

– în interiorul maşinii se constată acţiuni răuvoitoare şi neglijenţă gravă în ceea ce priveşte starea bună a maşinii;

– defecţiuni constatate asupra cauciucurilor sau volanului care nu sunt cauzate de un accident;

– când s-a condus sub influenţa drogurilor sau alcoolului;

– în cazul unui accident când nu există procesul verbal întocmit de un reprezentant al poliţiei rutiere, potrivit prevederilor legale;

– autoturismele închiriate sunt conduse de persoane neautorizate potrivit contractului.
Majoritatea autoturismelor au ASIGURARE FULL CASCO. În caz de daună clientul va suporta 20% din contravaloarea reparaţiei autoturismului stabilită de asigurator şi i se va reţine garanţia.

Penalităţi

În cazul pierderii documentelor maşinii, a Contractului de închiriere auto sau cheilor maşinii, garanţia încasată nu se va returna.

Combustibil

Combustibilul nu este inclus. Autoturismul va fi încredinţat clientului cu plinul făcut. Dacă rezervorul nu este plin la predarea maşinii, combustibilul lipsă va fi plătit de client +taxă de combustibil de 2 euro/litru.

Opţional

  • Transfer: primirea/predarea la Aeroportul „Transilvania” si pe raza orasului sunt gratuite
  • Scaune de copil – gratuit
  • Lanţuri de zăpadă -10 Euro/zi
  • Navigatie – 5 Euro/zi